onsdag 27 januari 2010

Snö

Idag tycker Åke inte (!) om vädret. Det är bara är -3,4 men det snöar ordentligt och värst är blåsten, det blåser rejält på slätten idag. Åke brukar ALDRIG inte vilja gå ut, utan han hoppar, likt en gasell rakt ut och drar en litet varv. Men idag kommer han knappt inte längre ut än till farstukvisten. Där sitter han tills han inser att det är dags att kissa, vilket han då gör (nära ytterdörren), rusar tillbaka och vill genast in. Får se vad han kommer att tycka om en liten promenad lite senare... Åke har sovit lite oroligt i natt och är trött så det blir nog en nätt liten tur till brevlådan och tillbaka.

Rutintrogna som vi är så tittade vi på alla fåglar efter frukosten. Vi satt och iakttog ett flertal STORA fåglar som mumsade frön. Åke har nu kommit på att det förutom att titta rofyllt på dem genom fönstret även går att lurpassa på dem för att sedan rusar fram och överraska dem. Detta har blivit en ny favorit sysselsättning. Åke ligger ju i hård träning, han tränar på att sitta innan det är dags att gå ut, apportleka bl.a.. Vi tränar mycket på att Åkes ögonkontakt med oss, han är så duktig! Jag tror att han börjar gå in i lite trotsålder, han testar lite gränser men vi står stabilt och är konsekventa. Så tyvärr för Åke så är vi inte roligare än så :)

Efter fågelskådning så vägde vi oss och Åke väger nu: *trumvirvel* 10 kg! Jajemän, han har vid 5 månaders ålder uppnått vad vi trodde han skulle väga vid vuxen ålder.

Åke är min lilla prins ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar